søndag den 26. juni 2016

Vindblæst - dag 7 - 36 km - 311 km

Pyh ha en gang blæst i dag - men vi er landet og her er stille på nordspidsen af Als.

Hver gang vi vågnede i nat og skævede til hinanden var det gennem regndråber. Mille havde det fint - vand er jo hendes element. Og jeg havde det også fint med hele mit tørre læfulde shelter.

Jeg har været lidt øm i skuldrene og det ligner først krydsvejr til Ærø tirsdag så jeg bestemte mig for at ta en lille halv dag på land og var først på vandet 11:30. Inden da nåede jeg at lægge batteriet hos Marias mand Kim som var på Hejsager Grill fra morgenstunden og før vi drog af dukkede Maria også op så jeg fik sagt tak og farvel til dem begge. Det er de sødeste mennesker og stedet emmer af god ånd og plads! Hermed anbefalet se billedet!

Ved siden af os er et stort naturområde - som en eng, hvor folk går tur og morgenlufter deres hunde. Jeg kom i snak med Maibritt og Berit. De er selv kajakroere og havde engang på en tur til Genner lidt nede af kysten pludselig set en finhval under sig!!!!!!! Hvor vildt er det lige! Lidt skræmmende og smadder stort lød det som.
De fulgte os ned og vinkede farvel. Tak - det var smukt at I delte jeres historie som jo er den vildeste kajak-once-in-a-lifetime'r!

Vinden var i dag 6-8-10 fra SV - hvilket betød de første 10 km lige i hovedet. Senere skiftede det mellem læ og et par kryds på hhv 1 og 2 sømil (bla Aabenraa Fjord) hvor den kom drønende fra højre, og til sidst lidt medvind til Als hvor vi fortsatte til vi var helt i læ. Har ikke før krydset i 10 m/s. Synes egentlig det teknisk mest krævende for mig er vind og bølger skråt bagfra. Men modvind og sidevind i den størrelse er bare fysisk krævende ...når ikke lige vindstødene er så kraftige at man kan vælte og dem var der kun et enkelt af som vi fik lænet os godt ind i. Mille er en fryd i den slags vejr. Så sej og stærk og flexibel.

Efter fynske dage med sommerliv og havhytter er det sjovt at komme til jyske lange stræk med fri og mennesketom natur. Stedet her ligger for enden af en blind vej hvor der er en lille lund med små lysninger med fin plads til telte. Der er også affaldsbøtter og et par borde ...og ingen skilte om hvad det er for et sted... Men her er ingen - bortset fra en indsatslederbil som kom forbi 4 gange. Eller er her kun strandkantsskvulp og nu går solen ned. I morgen skal vi bare ned af Als - se billedet - og ligge klar til at krydse tirsdag. Det blir en stille dag i fralandsvind og vi glæder os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar